Over

‘ Oog en blik gericht op de omgeving tijdens het reizen of op de werkelijkheid om de hoek van haar straat.
Zij heeft een associatieve manier van kijken die een nieuw licht werpt op de onderwerpen. Op sommige momenten lijken de fotografische werken in scène te zijn gezet; dit zegt iets over het observatievermogen van Van de Werk. Onbevangen dwalend door de stad of natuur fotografeert ze wat er op haar weg komt. Mensen, wisselend licht en schaduw, kleur en beweging… vangt zíj niet zozeer het beeld, maar vangt het beeld háár oog. Verwondering over de schoonheid van het alledaagse is kenmerkend voor haar werk. Nog verder inzoomend laat haar oog voor detail een manier van kijken zien die bepalend is voor de beeldtaal van Sanne van de Werk.

Jarenlange analoge fotografie en doka-ervaring gebruikt zij nu ook voor digitaal fotograferen.
Haar verbeelding geeft samen met die van de kijker inhoud aan de interpretatie.
Vaak ontdekt zij achteraf gemeenschappelijke lijnen in haar werk.
Soms werkt ze vanuit een vooraf bepaald project. Zoals bijvoorbeeld opgehangen wasjes over de hele wereld. En universeel herkenbare situaties als ‘aandacht’, ‘geluk’. ‘verdriet’, ‘spel’ en ‘samenzijn’ ‘.

Afgestudeerd in Spaanse taal en cultuur, Vertalen MA, Utrecht

Deelname aan exposities en projecten:
Mijn-Wereld-Amsterdam-Oost, OBA, Amsterdam
In Transit, De Balie, Amsterdam
De Doka Belicht, UCK, Utrecht
Op Scherp (samenstelling), Zimihk Theater, Utrecht
Vertoning korte film over het leven van een visser, Bonnefanten museum, Maastricht
(Mede) initiator vereniging Open Doka Utrecht (nu cafu), Utrecht
Divers werk in opdracht (voorbeelden: korte film over een sociale werkplaats in Amsterdam; vormgeving promotiemateriaal restaurant; korte bruiloftsfilm; ..)
Samenwerking met: Linnaeus Boekhandel, Java Bookshop, kunst/boekhandel Boekie Woekie, De Kookboekhandel in Amsterdam, boekhandel Steven Sterk en galerie/fotografie- en kunstwinkel HetFotoAtelier, in Utrecht.

© Sanne van de Werk 2024